Två unga får dela på stipendium

LOMMA/BJÄRRED.

Varje år delar Rotary ut ett stipendium till unga. – I år hade vi svårt att välja mellan alla nomineringar så vi valde att låta stipendiet på 10 000 kr delas av två ungdomar som därmed får 5 000 kr vardera, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Av
Lena Karlsson

Stipendiet ska gå till personer som "med entusiasm och engagemang bidrar till att skapa aktivitet och sysselsättning för barn och ungdomar i Lomma kommun".

Det tycker Lomma-Bjärred Rotaryklubb att Hilma Nilsson i Bjärreds Volleybollklubb, och Sebastian Novak i Bjärreds optimistjolleklubb, BOJK, gör.

Enligt motiveringen får Hilma Nilsson stipendiet för att hon "som lagkapten och tränare ser till att alla får en chans. Hon är entusiastisk och har både äldre och yngre spelares förtroende. Hon ordnar sommarläger och ansvarar för träningsläger. Som tränare har hon massor av energi och genom sitt positiva sätt får hon alla med i truppen. Hon tänker jämställt och vill lyfta fram de röster som inte alltid hörs. Hon är ansvarstagande och är alltid positiv till att hjälpa till vid arrangemang även utanför den ordinarie verksamheten, till exempel att vara med och städa stranden, hjälpa Lions och hjälpa till på sommarkollo."

Motiveringen till att Sebastian Novak får priset är att han som ung ordförande i BOJK "är en förebild för barn och ungdomar och han är såväl mentor som kompis för medlemmarna i klubben. Sebastian utbildar klubbens framtida ledare och alla i klubben har ett stort förtroende för honom. Som ordförande är han med i mycket av det som rör klubbens framtid och förutom att vara med i planeringen av tävlingar så sköter han mycket av den kommunikation som krävs internt såväl som externt. Sebastian har haft ansvar för sommarseglarskolan för barn och ungdomar och har många tävlingsprojekt på gång. Han är en god talare och kan samtidigt vara tydlig gentemot viljestarka föräldrar när så behövs."

Stipendierna delades ut den 18 juni i Bergasalen i Bjärred.

Publicerad 29 June 2018 00:00