På gång för barn i sommar

LOMMA.

Sommarboken, högläsning och sagor på stranden. Det är några av punkterna på bibliotekens sommarlovsprogram.

Av
Lena Karlsson

Lilla läs. För att delta så läs tre böcker högt för ett barn. Därefter kan man rita och fylla i en lapp på biblioteket i Bjärred eller i Lomma. Evenemanget passar barn som ännu inte kan läsa själva. Tid: 13 juni till 21 augusti.

Sommarboken. Riktar sig till alla sommarlovslediga skolbarn. Efter att ha läst sex böcker ska deltagarna rita eller skriva i ett häfte som finns att hämta på biblioteket. Efter det får man välja en ny bok som present. Sommarboken pågår från den 13 juni till den 21 augusti. Kick-off med invignigning på biblioteket sker den 13 juni klockan 12 på Lomma bibliotek och klockan 13 på Bjärreds bibliotek. Det hela avslutas med kalas den 26 augusti klockan 13 i Bjärred och klockan 15 i Lomma.

Sommarutmaningen. Går ut på att läsa en bok och skriva en recension av den på bibliotekets bokblogg En bok i havet. Riktar sig till den som ska börja sexan och uppåt. Mer info på bibliotekets hemsida under fliken Läs i sommar.

Sagor vid stranden. Sagostunden på Lomma och Bjärreds bibliotek flyttar ut, om det är fint väder. I Lomma vid T-bryggan, i Bjärred vid lekplatsen vid Långa bryggan. Från 3 år och uppåt. Ingen föranmälan behövs. I Bjärred är datumen måndagen den 2 juli klockan 14 och torsdagen den 12 juli klockan 14. I Lomma äger sagor vid stranden rum den 7, 9, 14 och 16 augusti klockan 14.

Publicerad 04 June 2018 00:00

Lokaltidningen Lommabladets nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag