Lommafesten i strålande sommarväder

LOMMA.

Efter regn kom sol och mängder av Lommabor strömmade till lördagens fest. Fyllda parkeringsplatser i centrum vittnade även om en stor skara ”utombys” besökare.

Av
Jesper Jakobsen

Framför biblioteket fanns ett stort utbud av uppblåsta hinderbanor och hopptorn för barn, dessutom en imponerande 16 meter hög vattenrutschkana för de riktigt modiga.

På Varvstorget fanns personal från Kommunen, lokala företagare, polisen och räddningstjänsten i sällskap med de politiska partierna, som informerade om sitt arbete. Du kunde provsmaka skolmat, lära dig livräddning och ställa frågor till dina lokala politiker inför valet.

Kajgatan kantades av knallar, loppis och hantverk för shoppingsugna. Ett stort utbud av matvagnar fanns för den hungrige. Mest lockande var Langos och Churros med tidvis långa köer till sina vagnar. Längst ut vid piren bjöds på musik och underhållningen av lokala och rikskända artister. I hamnen tävlade politikerna i kanot. Sverigedemokraterna vann politikerracet.

Årets Ankrace fick en något förvirrad start då merparten av ankorna följde med strömmen och sökte sig ut mot havet istället för mot mål. Arrangören kämpade förgäves med att vända ankorna i rätt riktning, men fick ge upp och låta målet flytta ikapp ankorna och på så sätt locka några in i målfållan. Vinnare blev anka nummer 59.

Söndagens flyguppvisning bjöd på precisionshoppning signerad Skydive Skåne, som i den byiga vinden landade hoppare på Lomma Beach. Uppe i det blå gjordes överflygningar av ett antal olika veteranflyg samt en halsbrytande flyguppvisning av Bengt ”Bengan” Andersson.

- Det har varit mycket folk på alla evenemang, sammanfattade en mycket nöjd Jöran Lindkvist från Lomma Event, årets upplaga av Lommafesten.

Publicerad 28 May 2018 14:08

Lokaltidningen Lommabladets nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag