LO besöker Lomma idag

LOMMA.

I eftermiddag, tisdagen den 15 maj, besöker LO: s vice ordförande Therese Guovelin Lomma. Besöket är en del av LO on tour.

Av
Lena Karlsson

Orsaken till att LO-ledningen är ute på turné i hela landet är för att, som det står i ett pressutskick, "lyfta vad som står på spel inför valet. Regeringen har gjort mycket bra men LO är inte nöjda – mer behöver göras för att öka tryggheten för vanligt folk. LO har förslagen för välfärden, jobben och jämlikheten."

Efter Helsingborg och Malmö kommer hon i eftermiddag till Lomma. Först gör hon ett arbetsplatsbesök på Strandängsgatans vård- och omsorgsboende. Tillsammans med Kommunal går hon på rundtur för att träffa personal och boende på vårdboendet.

"Ett besök som ska ge inblick i verksamheten ur såväl brukarperspektiv som ur de anställdas perspektiv. Möjlighet till samtal om viktiga välfärdsfrågor under valåret."

Klockan 17 blir det aktiviteter för både LO-medlemmar och kommuninvånare vid Lomma bibliotek. Det blir hoppborg och ansiktsmålning för barn samtidigt som det förs politiska samtal och ges facklig information.

Under turnén som varar fram till den 3 juni ska alla kommuner i Skåne besökas.

Publicerad 15 May 2018 00:00