Timslånga köer väntar när E6 stängs av igen

”Om man vill undvika förseningar bör man planera sig resa”

FLÄDIE.

Räkna med långa köer om du ska köra på E6:an i helgen den 25 till 27 maj.– Om man vill undvika förseningar bör man planera sin resa genom att antingen var ute i väldigt god tid, ta en annan väg eller ta tåget, säger projektledare Torbjörn Sundgren på Trafikverket.

Av
Lena Karlsson

Förra gången motorvägen stängdes av i augusti blev det uppåt fyra och en halv kilometer långa köer. Restiden kunde vara upp till en och en halv timme längre än vanligt i båda riktningarna.

– Då var det långa köer ända från Lomma trafikplats fram till Flädierondellen. Vi räknar med att det kommer att bli lika besvärligt denna gången. Så om man överhuvudtaget måste köra på E6: an den helgen gäller det att ha gott om tid på sig.

Anledningen till att E6: an stängs av denna gång är att den gamla bron över E6: an ska rivas. Värst blir det för den som ska åka söderut från Helsingborgshållet mot Malmö.

– Då får man svänga av vid Borgeby trafikplats och därefter köra genom Bjärred och tillbaka till Flädie trafikplats.

För den som kommer söderut från Malmöhållet och ska köra norrut mot Helsingborg blir det inte en lika lång omväg. Där kör man upp på avfarten som vanligt upp i trafikplatsen för att sedan köra ner på motorvägen igen via en ramp.

Då den nya bron tagits i trafik går det att köra genom Flädierondellen mellan Bjärred och Lund. Efter att den gamla bron över E6: an har rivits ska trafikplats Flädie vara fullt fungerande och öppen för trafik.

– Det enda som då återstår att göra vid trafikplatsen är samåkningsparkeringen. Den använder vi idag som uppställningsplats men beräknas vara klar den 31 juli.

Utöver avstängningen av motorvägen ställer även andra saker till det för trafiken i området. Mellan den 15 maj till första veckan i juli pågår asfaltering av väg E6: 02 mot Lund.

Vid Gamlemark återstår byggandet av en anslutningsväg. Då boende har överklagat Lantmäteriets beslut kan vägen bli klar först 2019. Tills dess kan de boende i Gamlemark enbart göra vänstersvängar ut på E6:02 eftersom den har mitträcke.

Publicerad 08 May 2018 00:00