Ung kultur möts i helgen

LOMMA. Helgen den 12 och 13 maj möts unga kulturutövare i Dansrotundan. Då är det nämligen dags för den regionala UKM-festivalen som Lomma i år är värd för.

Av
Lena Karlsson

Drygt sextio ungdomar som har gått vidare från sina lokala UKM-festivaler i Höganäs, Landskrona, Lund, Osby, Trelleborg och Lomma möts i helgen.

Men även om man kan gå vidare från sin lokala till en regional festival är Ung kultur möts, UKM, inte en tävling utan en mötesplats.

– Fokus ligger på att deltagarna ska ha möjlighet att ta del av varandras framträdanden på scen och i utställningen och andra ska ha möjlighet att se dem uppträda eller ställa ut. Genom UKM får man träffa andra som sysslar med kulturell verksamhet, få nya vänner och pröva på nya saker, säger Lomma kommuns kultursamordare Annica Widmark i ett pressmeddelande

Deltagarna är mellan 13 och 20 år. Unde de två dagar som den regionla festivalen pågår har de gemensamma workshoppar i olika konstformer. På kvällen finns en öppen scen där de har möjlighet att uppträda för varandra.

Festivalen avslutas med en scenshow och vernissage som är öppen för allmänheten. Plats och tid är Lomma Dansrotunda söndag den 13 maj klockan 15.

Publicerad 05 May 2018 00:00