Dawda Jobarteh: "Jag älskar slagverk"

LOMMA.

Multiinstrumentalist Dawda Jobarteh och hans band kommer till Lomma för en konsert. Allt från eleganta melodier till dansinspirerande sväng utlovas.

Av
Lena Karlsson

Han är född en av de mest meriterade musikfamiljerna i den västafrikanska mandinkakulturen i Gambia. När han flyttade till Danmark i vuxen ålder började han spela det traditionella slagverket kora för att roa sig.

– Där hemma spelar alla kora, och så älskar jag ju slagverk. Jag fick låna en kora av den förre läraren, och visste rätt väl hur det skulle låta, säger han på Lomma folkets hus hemsida.

Rötterna i den traditionella musikaliska skolning från uppväxten blandar han med elektriska rockinslag och jazzimprovisation. Detta "ger ett djupt personligt och samtida uttryck av en gammal tradition".

Dawda Jobarteh och hans band har gett ut två album på det anrika bolaget Stern. ”Northern light and Gambian night” utsågs år 2011 till en av de tio bästa inspelningar det året av tidskriften Songlines. År 2016 kom albumet ”Transitional times”.

Konserten äger rum den 14 april i Folkets hus mellan klockan 19 och 21.

Förutom Dawda Jobarteh på kora, slagverk och sång spelar Preben Carlsen gitarr, Nana Osibio bas och Salieu Dibba slagverk och bakgrundssång.

Insläpp 30 minuter innan konserten.

Publicerad 06 April 2018 00:00

Lokaltidningen Lommabladets nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag