Regionala UKM till Lomma i maj

LOMMA.

UKM Lomma går av stapeln lördag 14 april på Bjärehovskolan i Bjärred. I år kommer även den regionala UKM-festivalen hållas i kommunen.

Av
Lena Karlsson

Anmälan till årets Ung kultur möts, UKM, är öppen. Festivalen riktar sig till ungdomar mellan 13 och 20 år som vill delta med antingen scenkonst eller som utställare.

Nytt för i år är att Lomma kommun är värd för den regionala UKM-festivalen helgen 12-13 maj. Då samlas cirka hundra ungdomar från åtta kommuner i Lomma.

En av deltagarna, Li Björner, har varit med i UKM sex gånger. Hon går i trean på estetiska programmet på Spyken. Under tidigare UKM har hon både spelat musik, dansat och ställt ut konst. Hon är också en av dem som planerar festivalen.

– Man lär sig väldigt mycket av att vara med i UKM. Varje gång jag har varit med har jag utvecklats, säger hon i ett pressmeddelande.

En annan deltagare är Sara Masri, som studerar musik på Lars Erik Larssongymnasiet i Lund.

– Man får väldigt mycket nya influenser från andra och man känner sig inspirerad. Det är ingen tävling, ingen prestige att vara lika bra som alla andra. Alla är på sin nivå i sitt kulturutövande.

Festivalen innehåller också ett par workshops där man tillsammans får prova på nya konstnärliga uttryck. Dagen avslutas klockan 18 med scenshow och konstvernissage för kompisar och familjer.

Anmälan görs senast den 3 april på ukm.se.

Publicerad 14 March 2018 00:00

Lokaltidningen Lommabladets nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag