Ny M-topp välkomnar konkurrensen

LOMMA.

Inför årets kommunval är det Robert Wenglén som står som förstanamn på Moderaternas lista. Detta efter att Anders Berngarn aviserat att han i höst drar sig tillbaka från posten som kommunstyrelsens ordförande.

Av
Lena Karlsson

– Jag känner mig glad, stolt och smickrad. Om jag får förtroendet att bli kommunstyrelsens ordförande så är det någonting som jag ser fram emot.

Robert Wenglén som idag är vice ordförande i kommunstyrelsen och ordförande för barn- och utbildningsnämnden menar att partiet står inför ett generationsskifte.

– Vi har flera nya namn. Det ska bli spännande att leda detta nya gäng.

Vilken tycker du är den viktigaste frågan inför kommunvalet?

– Vår valplattform genomsyras av devisen "Trygghet genom hela livet". Den ska prägla vår fortsatta satsning på grundskolan, föreningslivet och vidare till äldreomsorgen. En annan fråga som kommer i fokus i framtiden är kommunikationer med pågatågstation i Lomma och Alnarp, men också utbyggnaden av cykelleder. Vi kommer även att fortsätta i Anders Berngarns anda med en satsning på natur och miljö där alla ska ha närheten till naturupplevelser.

Hur ser du på att det har bildats ett nytt parti med Bjärred i fokus?

– Det är kul att fler engagerar sig i utvecklingen av kommunen. Men efter att ha tagit del av deras punkter undrar jag hur de har tänkt finansiera sina förslag som till exempel skolpengen. Ska det ske med skattehöjningar eller neddragningar? Sedan är jag också tveksam till ett parti som enbart ser till en del av kommunen. Man måste se till hela.

Du är själv Bjärredsbo. Tycker du inte att Bjärred behöver lite satsningar?

– Absolut, och vi har flera satsningar på gång i Bjärred i vår plan. Det är utbyggnaden av centrum, Bojk och bostadsområdet mellan Borgeby och Bjärred. Det kommer att bli ett stort lyft. De senaste åren har vi byggt upp en hel stadsdel med mellan 2000 och 3000 invånare i Lomma hamn. Men när det nu börjar lugna ner sig lite kan vi statsa mer på Bjärred, även om det inte blir i lika stor uträckning som satsningen i Lomma.

Tror du att Fokus Bjärred kan bli ett hot mot era röster?

– Nej, vi går på val med vår politik. Konkurrens är bara bra.

Publicerad 12 March 2018 00:00

Lokaltidningen Lommabladets nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag