Lomma kommun utlyser en arkitekttävling.

Lomma kommun utlyser en arkitekttävling. Foto: mostphotos

Tävling om ny stadsdel utlyses

BJÄRRED

. En ny stadsdel planeras mellan Bjärred och Borgeby. I början av maj utlyser kommunen en arkitekttävling om hur den kan se ut.

Av
Lena Karlsson

"Framtidens Bjärred – en ny stadsdel i Lomma kommun" är titeln på tävlingen. Syftet är att ta fram ett strukturförslag där visionen är att skapa en ny stadsdel som är "attraktiv, hållbar och innovativ", uppger kommunens hemsida.

Där kan man också läsa att tävlingen är en del av kommunens utveckling av den norra kommundelen. "Området har ett bra läge nära Bjärred centrum och utvecklingen av Lommabanan med persontrafik 2021, bidrar till att en ny Pågatågsstation i närbelägna Flädie by kan öppna. Inriktningen är i allt väsentligt att bibehålla befintlig infrastruktur och grönstruktur i området."

Till mitten av september kan förslag lämnas in. Tävlingen beräknas vara avslutad innan årsskiftet.

I början av maj kommer Lomma kommun bjuda in till allmän arkitekttävling där syftet är att få fram ett strukturförslag. Visionen är att skapa en ny stadsdel som är attraktiv, hållbar och innovativ. Arbetet är en del i kommunens strategi för utvecklingen av den norra kommundelen. Tävlingen beräknas vara avslutad innan årsskiftet 2018.

Publicerad 09 March 2018 15:59