Lomma kommun på rekryteringsoffensiv

Söker fler timvikarier

LOMMA.

Influensasäsongen drabbar många hårt och medför också en hel del sjukskrivningar. Lomma kommun är inget undantag och nu försöker de aktivt att fylla på sin vikariebank.

Av
Magnus Wahlström

– Vi behöver en hel del timvikarier, det gör vi, konstaterar personalstrategen Susanne Alkmar.

Lomma kommuns vikariebank för timvikarier till barnomsorg, skola och kök brukar normalt ha omkring 200 inskrivna vikarier. I nuläget är antalet betydligt färre än så och därför uppmanar kommunen alla intresserade att skriva in sig.

– Det går att säga att vi har ett stort behov av timvikarier just nu, vi har inte fått in så många ansökningar som vi behöver, säger Susanne Alkmar, som inte har någon exakt siffra på hur många timvikarier som behövs.

"Vi kör en drive nu"

Behovet går hand i hand med årstiden. Susanne Alkmar berättar att influensasäsongen i februari och mars slår hårt mot verksamheterna.

Samtidigt har många av de som varit inskrivna i vikariebanken under hösten nu skaffat andra sysselsättningar.

– Många vikarier är ungdomar som nyss gått ut gymnasiet och därför är tillströmningen god i början på hösten. Sedan trappas det ner fram emot våren samtidigt som vårt behov ökar igen, säger Susanne Alkmar och tillägger:

– Det är därför vi kör en ”drive” nu.

Annonsering har skett via såväl kommunens hemsida som Facebook och offensiven tycks redan ha gett önskat resultat. Efter en dryg vecka noterar de att antalet ansökningar ökat.

– Efter att vi lade ut det har vi redan märkt av en ökning av antalet sökande, säger Susanne Alkmar och avslutar med att säga att de inte hyser någon oro för att åter kunna fylla upp vikariebanken.

Publicerad 27 February 2018 12:00

Lokaltidningen Lommabladets nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag