Författarbesök nu i vår

LOMMA.

Vårens författarprogram på biblioteket är klart. En av dem som kommer är Mats-Eric Nilsson som skrivit boken Den hemlige kocken.

Av
Lena Karlsson

Nyhetsjournalisten Mats-Eric Nilsson slog igenom som fackboksförfattare och har granskat livsmedelsindustrin. Böckerna Den hemlige kocken och Äkta vara handlar om fusket i matbranschen. I boken Saltad nota avslöjar han det utbredda fusket med halvfabrikat i restaurangbranschen.

Hans senaste bok Måltidens magi handlar om hur vi äter. Den 27 januari besöker han Bjärreds bibliotek.

Men innan dess, den 25 januari, kommer den prisade författaren Kjell Johansson, att berätta om sitt författarskap och sin nya bok Familjen på Lomma bibliotek.

Även flera andra namnkunniga författare besöker kommunen i vår. Den 8 mars berättar Merete Mazzarella, professor emerita som gett ut mer än tjugo böcker, om sin bok Om livets mening på Lomma bibliotek.

Lördagen den 24 mars kommer brottsmålsadvokaterna och författarna Lena Ebervall och Per E Samuelsson till Bjärreds bibliotek för att föreläsa om några av Sveriges största rättsskandaler under 1900-talet.

Musikkritikern Camilla Lundberg kommer till Bjärred tisdagen den 10 april. Hon håller då en musikföreläsning där bland annat klassisk musik framförs av Kulturskolans kammarorkester.

Publicerad 17 January 2018 00:00

Lokaltidningen Lommabladets nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag