Exklusivt besök av tomten före jul

Av
Lena Karlsson

LOMMA. Tomten kommer på exklusivt besök till Lomma den andra advent.

– Det är det enda besöket han gör innan jul, säger Charlie Ljunggren i Lomma event.

Julen är barnens högtid. Det märks inte minst bland programpunkterna till julrundan. Och som vanligt är det tomten som är huvudpersonen i dramat.

– Han kommer med Räddningstjänstens båt till Varvstorget och åker sedan häst och vagn för att tända julgranen med hjälp av en lyftvagn, säger Jöran Lindkvist.

Efter den obligatoriska dansen kring granen åker tomten in till torget i Lomma centrum där det kommer finnas uppåt 40 utställare och pågå fullt av aktiviteter.

Förutom att barnen kan lämna in sin önskelista till tomten finns det chans att träffa barnboksillustratören Maja Lindberg och Johan Rockbäck och få gratis julkortsfotografering.

– Vi kommer även att ha julklappsåtervinning där man kan lämna in klappar som man inte använt. Sedan skänks de genom Stadsmissionen till behövande barn, säger Christian Almström.

Någon levande julkrubba kommer det inte att finnas i år. Men det kommer att finnas höns och får. Dessutom spelar Lomma kyrka sitt julspel.

På scenen sker under dagen flera scenframträdanden med allt från stipendieutdelning till allsång av den cirka 80 personer starka Joyvociekören. En nyhet på årets julrunda är att det kommer att finnas en önskegran.

– Där kan skriva önskningar på små lappar av mer filosofisk art, säger Jöran Lindkvist.

Publicerad 01 December 2017 06:00

Lokaltidningen Lommabladets nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag