Hissdörrarna på Havsblick murades igen

"Det är inte klokt"

Av
Lena Karlsson

LOMMA. Dörrarna på ena sidan av hissen vid ingången till Havsblick har murats igen. Det innebär att de äldre nu måste ta en omväg utomhus för att nå aktivitetslokalerna på bottenvåningen.

– Det är inte klokt, säger Birgit Bengtsson som engagerat sig i frågan.

Tidigare kunde de boende ta hissen rakt ner till restaurangen och aktiviteslokalerna på bottenvåningen. Men efter att dörrarna på ena sidan av hissen tagits bort tvingas de nu ta en omväg utomhus för att nå lokalerna genom huvudingången.

En boende som? Lokaltidningen pratat med är väldigt kritisk till att dörrarna tagits bort.

– Jag förstår inte hur de har tänkt, om de nu har tänkt överhuvudtaget

Personen berättar? vidare om vilka konsekvenser det har gett för de boende.

– Under allsången var det en som blev dålig och snabbt måste få hjälp att komma upp till sin lägenhet. Då var han tvungen att gå utomhus för att komma till hissen. Tänk sen när det blir riktigt dåligt väder.

Den boende ?berättar vidare hur tillvaron har försvårats för även andra av hans grannar. Tidigare kunde en äldre som sitter i rullstol själv ta hissen direkt ner till bottenvåningen.

– Nu måste personen ifråga ha hjälp att klä på sig och bli körd med rullstol utomhus för att komma ner till  aktiviteerna och restaurangen. Jag lider med mina grannar.

En annan som ?har engagerat sig i frågan är Christer Philipson som är vice ordförande i Kristdemokraterna i Lomma.

– Kommunen säger att man ska kunna känna sig trygg i sitt trygghetsboende. Därför är det obegripligt att de gör så här, säger han.

Hans partikollega Birgit Bengtsson ställer sig lika frågande.

– Innan man gör någonting sådant måste man tänka sig för och diskutera saken med de boende. För ett tag sedan blåste det jättemycket ute. Jag hörde hur de gamla skrek när de var tvungna att gå utomhus. Hur ska det gå sen när det blir snö?

Hon menar vidare? att det är många som inte vågar säga någonting.

– De är rädda för att de ska inte få hjälp med det andra som de behöver, säger hon.

 

 

Publicerad 14 November 2017 06:00