Sklrev låt om Lomma hamn

Av
Lena Karlsson

LOMMA. – Jag älskar Lomma och åker ofta dit för att promenera och fotografera, säger Åkarpsbon Jonas ”Salle” Sahlin. Därför var steget att skriva en låt om Lomma hamn inte särskilt långt.
År 1996 hade Jonas Sahlin och Patrik Abrahamsson en hit med låten ”Just a game” som spelades om och om igen på Radiokanalen NRJ.
– Vi gjorde en del låtar tillsammans men sen hade vi ett uppehåll när vi skaffade familj och barn. Men nu tänkte vi göra någonting tillsammans igen.
Nu spelas den nya låten ”Lomma hamn” varannan timme i den lokala radiokanalen 92.0.
Jonas ”Salle” Sahlin står för låtskrivandet, alla instrument och produktionen.
– Men det är Patrik som är artisten och han sjunger så att rutorna vibrerar, säger Jonas Sahlin.
Till skillnad från tidigare låtar så framförs ”Lomma hamn” på skånska. De har dessutom skickat in den till ”Svensktoppen nästa”.
– Vi hoppas att det kan vara så att man tycker att det är kul med en kille som sjunger på skånska.
Anledningen till att låten heter ”Lomma hamn” är att Jonas Sahlin har ett speciellt förhållande till Lomma.
– Jag är uppvuxen i Åkarp men eftersom vi hade båt stannade vi ofta till i Lomma hamn och kunde vara där i några dagar under sommaren.
Men även som vuxen söker han sig gärna till Lomma.
– Man får både motion och rensar hjärnan när man går vid havet. Det är också skönt att gå i Habo Ljung där det finns en del skog.

Jonas Sahlin har skrivit låtar ända sedan han var 12 år gammal. År 2004 medverkade han i Melodifestivalen då Jocke Borgström framförde ”Still believe”. Under senare år han dessutom skrivit låtar tillsamman med sin dotter Nelly som nu är 19 år.
År 2007 medverkade hon i Lilla Melodifestivalen med låten ”Om du var här” och nu har hon nyligen släppt låten ”High on Life”.

Publicerad 12 April 2014 12:00