Meriterad tränare till Örestads GK

Utsedd till Sveriges femte bästa golfinstruktör

Av
Tobias Rosengren

GOLF. Marie Wennersten-From har skördat framgångar som proffsspelare på Europatouren och golftouren i USA. De senaste fjorton åren har hon varit verksam som tränare på Lunds Akademiska Golfklubb, men från och med den 1 januari 2012 är Örestads Golfklubb hennes nya bas.

– Jag började spela golf som nioåring på Lyckorna Golfklubb i Bohuslän. Mitt första slag mätte 75 meter och jag har sedan dess varit såld på sporten, säger Marie Wennersten-From.

Vad lockar hos golfen?
– Golf är en passion för mig. Det finns alltid något nytt att lära inom golf, det är en social sport där man umgås när man spelar, och man får vara ute mycket i naturen, konstaterar Marie Wennersten-From.

Meriter som proffs
Hon spelade i svenska landslaget under tio år, har meriter som proffs på LPGA-touren i USA, och har under flera år tävlat på Europatouren. Efter proffskarriären startade hon 1992 som golfinstruktör i Örkelljunga och från 1998 fram till årsskiftet 2011/2012 var Marie Wennersten-From tränare i Lunds Akademiska Golfklubb.
– Jag trivs jättebra med livet som instruktör. Efter fjorton år som tränare i Lund kände jag att det var dags för ett miljöombyte, och när möjligheten att bli tränare på Örestads Golfklubb dök upp valde jag att anta utmaningen. Det finns en positiv anda i klubben, säger Marie Wennersten-From.

Femte bästa tränaren
I fjol blev hon av golfmagasinet GolfDigest även utnämnd till den femte bästa tränaren i landet.
– Det är väldigt roligt och smickrande med tanke på att det är golfelever och andra tränare som varit med om att ta fram listan. Utmärkelsen är inte direkt en nackdel för mitt rykte som golfinstruktör, ler Marie Wennersten-From.

Marie Wennersten-From provar ett av golfbanans 27 hål. Foto: Tobias Rosengren

Marie Wennersten-From provar ett av golfbanans 27 hål. Foto: Tobias Rosengren

Marie Wennersten-From

Ålder: 53 år. Bor: I Lund. Familj: En son, 23 år. Yrke: Instruktör på Örestads Golfklubb och egenföretagare inom golf. Främsta golfmeriter: Europatourvinst, SM-vinster, vinnare av svenska golftouren, segrare av minitouren i USA.

Publicerad 27 January 2012 09:00