TOFSAR. Just nu är det många som vill ha tofsar på kuddarna, berättar Susann Larsson.

TOFSAR. Just nu är det många som vill ha tofsar på kuddarna, berättar Susann Larsson.

Susann vill ge kontoret partystämning

Röda tråden: Inredningskonsulten Susann Larsson ger goda råd

Av
Lena Karlsson

HABO LJUNG. – Det var när jag började arbeta som inredningskonsult på heltid. Bloggandet blev en förlängning av mitt arbete. Sedan är det så himla kul, säger Susann Larsson i Habo Ljung. Därmed svarar hon direkt på Anna Östergrens fråga i förra veckans Röda tråden: Varför började du blogga om heminredning?

Susann Larsson har alltid varit intresserad av heminredning. Men när hon var yngre hade hon inte en tanke på att man kunde arbeta med det på heltid. Så hon utbildade sig till ekonom och jobbade under fler år som ekonomichef på ett företag i Lomma. Där var hon fram till 2006. Då kände hon att hon ville göra någonting annat.
– Det skulle inte hjälpa att byta arbetsplats, arbetsuppgifterna med redovisning och bokföring är ändå oftast de samma. Så jag tänkte att nu satsar jag på något helt annat i stället. Det blev heminredning som tidigare bara varit en hobby.

Byggde Årets hus
För 13 år sedan byggde hon och hennes sambo ett nytt hus som fick ett pris i Hus & Hems tävling Årets hus. Huset blev också omnämnt i samband med en arkitekttävling i kommunen.
– Det året byggdes endast fyra hus i hela Skåne eftersom räntan var så hög. Men vi byggde ändå. Först nu i efterhand inser vi att det vara rena experimentet, om man ser till det rent byggnadsmässiga.
De råd hon ger, som inredningskonsult, handlar om allt, från tips om planlösningen av ett kontor, till val av kaffekoppar. Hon vänder sig främst till företag.

Party på kontoret
Överlag vill Susann Larsson gärna att det ska vara lite partystämning på kontoret. Det kan man få fram genom att ha bardisk i köket och loungemöbler i mötesrummet.
– Innan jag börjar fundera på utformningen tar jag reda på vad syftet är. Vill man att ett rum ska inredas bara för de anställdas trivsel? Eller tänker man mer på vad man vill signalera utåt?
Men på bloggen Purple Area vänder hon sig till en vidare målgrupp. Där handlar det om att ge tips till privatpersoner om hur de kan forma sin hemmiljö. Hon bloggar sällan om sig själv.
– På ett sätt är jag väldigt nördig. Eftersom det bara är heminredning som gäller för mig så är jag lite enkelspårig. Men jag kan inte sluta blogga. Det är som ett gift.
Varje dag kommer hon på nya saker att lägga ut på bloggen, som hon har haft i fyra och ett halvt år. Människor från 45 olika länder besöker Purple Area som har nästan 20 000 unika besökare varje vecka.

Många amerikaner
– Jag får många kommentarer och frågor på engelska. Det är mest amerikaner. Många av dem är intresserade av skandinavisk design.
Förutom den egna bloggen, http://purplearea.blogspot.com, har Susann Larsson också bloggat om heminredning för Svenska Dagbladet och Sydsvenskan.

MJUKT. Susanne Larsson pysslar med kuddarna i soffan.

MJUKT. Susanne Larsson pysslar med kuddarna i soffan.

Personligt

Bor: I Habo Ljung. Ålder: 47 år. Familj: Sambo och två barn. Bästa filmen: The Shining. Senast lästa bok: En dag av David Nicholls. Favoritmusik: Jag är egentligen ingen musikmänniska utan lyssnar på allt möjligt. Godaste maten: Skaldjur. Då skrattar jag: När jag ser Kvarteret Skatan. Smultronställe: Min trädgård. Frågan går vidare till läkaren Anders Tegenrot: Varför har du startat en privat vårdcentral i Hjärup?

Publicerad 02 April 2011 03:00