STOLT.

STOLT. "Jag har alltid känt mig glad och stolt över mina skivor", säger veteran-artisten Nanne Grönwall som firar 25 år på scen i år. Foto: Caroline Roosmark

Nanne Grönwall:

"Jag älskar det här jobbet"

Av
Christin Andersson

AKTUELL. Hallå där Nanne Grönwall som gör årets julshow i Skåne i år.

Hur är läget i dag?
– Det är ok, jag är pigg och vaken och ska i väg på jobb.

Du har gått från att vara i grupp till att vara soloartist. Vilket föredrar du?
– Jag har gillat bägge delarna. Jag älskar att jobba i grupp men det som är häftigt nu när jag är solo är att jag skriver och framför helt och hållet de låtar jag vill göra.

Du firar 25 år som artist i år. Känner du dig gammal nog för det?
– Nej, det är mer att man kan känna att wow vad häftig det är att få hålla på med musik så länge. Jag älskar det här jobbet så jag är tacksam att jag får hålla på med det.

Du har varit med i melodifestivalen åtta gånger som artist eller låtskrivare. Vilken är favoritlåten?
– Det är väldigt olika. men några favoriter är "Den vilda" för det var en otroligt häftig upplevelse att vinna och vara med och tävla i utlandet. "Avundsjuk" är väldigt "special" och "Håll om mig" är också speciell för den respons som blev från publiken hade jag aldrig kunnat drömma om.

Du har ny platta på gång?
– Det är en egenskriven skiva och för första gången har jag också producerat själv. Det har varit väldigt arbetsamt för jag har jobbat med den från ax till limpa. Jag är jättenöjd. Jag har alltid känt mig glad och stolt över mina skivor, men den här plattan är nog den jag känner mig mest glad och stolt över.

Publicerad 03 November 2010 03:00