SCOUT. Kristoffer Persmyren hoppas på 100 deltagare vid nästa LAN. Foto: Lena Karlsson

SCOUT. Kristoffer Persmyren hoppas på 100 deltagare vid nästa LAN. Foto: Lena Karlsson

Få tjejer i Lomma lockas av LAN

Men datorintresset är lika stort hos tjejer som hos killar

Av
Lena Karlsson

LOMMA. Scouterna har sedan några år tillbaka anordnat LAN i Lomma. Men det är flest killar som kommer för att delta i turneringen i framför allt dataspelet Counter Strike. Det fick dem att leta efter nya grepp för att locka tjejerna.

– LAN är en typiskt killgrej, men datorintresset är lika stort hos tjejer. Men de spelar oftast inte dataspel utan föredrar sociala medier som bloggar och bilddagböcker, säger scoutledare Kristoffer Persmyren.
Därför anordnades det i år en fotokurs för tjejer i anslutning till LAN: et. Det gav resultat. Sammanlagt 14 tjejer kom för att delta i kursen och workshopen under lördagen. LAN: et drog 66 unga till Centralen.

Av dessa var tre tjejer och resten killar. Merparten av deltagarna som är 14 år och uppåt kommer från Lomma kommun. Men även folk från platser som Staffanstorp, Göteborg och Karlskrona sökte sig dit.
– Vårt långsiktiga mål är att bli ett stort LAN med flera hundra deltagare. Inför nästa LAN satsar vi på att bli över 100.

När scouterna för första gången hade ett LAN var de sammanlagt 22 dataspelare. Sedan växte de och blev 33 stycken.
– Sedan vi började ha LAN: et här på Centralen i våras har vi blivit dubbelt så många. Men vi kan bli ännu fler. I lokalen får det plats cirka 100 deltagare.
Om Kristoffer Persmyren får som han vill kommer fotokursen att utvecklas ännu mer till nästa gång då LAN: et äger rum framåt våren.
– Vi vill utveckla kursen till att handla om både text- och bildpublicering på nätet, säger han.

Publicerad 03 November 2010 04:00