KAKFRÄLST. Cecilia Behrens favoritbok är klassikern Sju sorters kakor. Foto: Lena Karlsson

KAKFRÄLST. Cecilia Behrens favoritbok är klassikern Sju sorters kakor. Foto: Lena Karlsson

Bloggaren som gärna bjuder på kafferep

I bakhuvudet finns drömmen om att starta ett eget café

Av
Lena Karlsson

BJÄRRED. Det började med ett inköp av en femårsdagbok och slutade med en blogg. Med pappersdagboken gick det si sådär. Den digitala dagboken går desto bättre.
Cecilia Behrens har bloggat i ett och ett halvt år nu. Hon skriver i princip varje dag.
– Jag vill komma ihåg alla dagar som rullar på så snabbt. Då jag har fyra barn händer det en hel del tokigheter som jag vill minnas, säger hon som svar på frågan om varför hon bestämde sig för att börja blogga.
– Det blir också som en dokumentation. Om jag inte minns när någonting ägde rum kan jag alltid gå tillbaka och läsa i bloggen.

Narcissistisk sida
En annan drivkraft är intresset för att skriva. Hon upptäckte hur mycket det gav henne att formulera sig, men också utmaningen i att skriva kort och på samma gång innehållsrikt.
– Det kan vara svårt att skriva personligt utan att vara utelämnande. Ibland har jag funderat på varför jag skriver dagbok till allmän beskådan. Det måste tilltala min narcissistiska sida, säger hon och ler.
Hon vill också att den som läser hennes blogg ska få någonting med sig, eller känna igen sig.
– Jag är ju inget unikum. Jag står mitt i livet och försöker liksom många andra att få livspusslet med jobb och barn att gå ihop. Det är inte alltid så lätt att hitta en balans.

Vältra sig i bakelser
Cecilia Behrens är 43 år och har fyra barn i åldrarna 5, 10, 14 och 16. Från början är hon musiklärare. I dag arbetar hon som speciallärare på Tunaskolan i Lund. Hon bor i Bjärred.
På bloggen får hon utlopp för sitt intresse att baka. Någonstans i bakhuvudet finns en romantisk dröm om ett eget kafé.
– Bloggen ger mig möjlighet att vältra mig i bakelser och sötsaker. Fram tills drömmen om ett kafé förverkligas har jag mitt eget lilla konditori där hemma. Jag gillar att bjuda på kaffe och kakor.

Trogen läsekrets
Intresset för kakbak skyller hon på sin bakgrund. Uppväxten på landsbygden innebar många kalas med sju sorters kakor.
Med tiden har hon byggt upp en trogen läsekrets. De mellan 100 och 200 unika besökare hon har per dag är allt mellan 16 och 70 år och finns över hela landet.
Genom bloggen har hon dessutom fått nya vänner.
– Den är och förblir min dagbok. Om sedan någon känner igen sig är det bara en bonus.

Bloggen

Cecilia Behrens blogg finns på www.ceccesblogg.blogg.se

Publicerad 25 August 2010 03:00