En tyst minut hölls vid bygget av Vinstorpstunneln för att hedra de som skadats eller avlidit vid en byggarbetsplats. Foto: Lena Karlsson
En tyst minut hölls vid bygget av Vinstorpstunneln för att hedra de som skadats eller avlidit vid en byggarbetsplats. Foto: Lena Karlsson
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

En tyst minut hölls vid Vinstorps tunnelbygge


LOMMA. I dag klockan 13 hölls en tyst minut för de som skadats eller avlidit på en byggarbetsplats. En av de 25-tal arbetsplatser där arbetet stannade upp var vid bygget av planskildheten mellan Lommabanan och Vinstorpsvägen.

Sedan det startade i april 2016 har hittills sju arbetsplatsolyckor inträffat där.

- Men det vara bara en som ledde till sjukskrivning på grund av ett armbrott, de andra kunde arbeta vidare, säger Jörgen Hegdal på Skanska.

En olycka inträffade vid lanseringen av tunneln under järnvägen. Arbetaren fick en plåt på sig efter att ha halkat. Dessutom arbetade han själv, detta trots att rutinen är de ska arbeta två.

- Det var en stressad situation där vi hade arbetat länge för att få bron på plats. Men vi borde ha tagit en paus så att risken för olyckor hade minskat. Efter elva timmars arbete är man ganska trött, säger Trafikverkets projektledare Lars Sätmark.

Enligt honom har det skett tio dödsfall på byggarbetsplatser de senaste fem åren, alltså två per år.

- Vi får inte slarva eller tappa koncentrationen. Alla måste kunna komma hem helskinnade från jobbet. Något annat kan vi inte acceptera.

 

 


Publicerad: 06. oktober 2017 14:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Lommabladet

Startsidan just nu