Närodlat företagande drivs av Caroline Lindberg och Marie Nilsson. Foto: Gina Ljungberg
Närodlat företagande drivs av Caroline Lindberg och Marie Nilsson. Foto: Gina Ljungberg
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Digital ekoplattform byggs upp


LOMMA/BJÄRRED. – Det finns så många bra lokala företagare som sitter hemma på sin kammare, säger Marie Nilsson på Närodlat företagande.

Ett sätt att göra de lokala ensamföretagarna mer synliga är den digitala plattform som Närodlat företagande får hjälp med att bygga upp.

Det är genom Miljönbron som sammanför studenter med miljöinriktade verksamheter som den digitala plattformen ska ta form.

– Vi har haft möte med fem studenter som pluggar till systemvetare vid Lunds universitet. De kommer att göra det som sitt examensarbete.

Tanken är att studenternas arbete ska vara klart i mars. Sedan ska en programmerare ta över och bygga upp själva sajten.

Varför bygger ni upp en digital plattform?

– Det kan vara svårt att hitta lokala kompetenser. Om man till exempel vill få tag på en grafisk formgivare i Lomma och söker på det på google så hittar man ingen. Det kan beror på att företaget inte har med de orden i sitt namn. Men jag vet att det finns flera stycken som arbetar med det i kommunen, säger Marie Nilsson som tillsammans med Caroline Lindberg driver nätverket Närodlat företagande.

Förutom att bygga upp den digitala plattformen anordnas träffar så att lokala företagare kan få utbyte av varandra.

– Vi utgår från en närhetsprincip. Det finns så mycket på hemmaplan. Gräv där du står, säger Marie Nilsson som hoppas att den digitala plattformen ska bli klar till sommaren.


Publicerad: 07. februari 2017 05:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Lommabladet

Startsidan just nu