Lars Johansson, Nina Björkman, Bo Sandahl, Jan-Olof Aggedal, Henric Nilson, Anna Kristiansson, Tina Linde och Ola Fornling i Bara kontrakt. Foto: Lena Karlsson
Lars Johansson, Nina Björkman, Bo Sandahl, Jan-Olof Aggedal, Henric Nilson, Anna Kristiansson, Tina Linde och Ola Fornling i Bara kontrakt. Foto: Lena Karlsson
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

De vill väcka nyfikenhet för kyrkorna


KYRKBOK. – Kyrkorna är en del av vårt kulturarv. De tillhör oss alla, inte bara Svenska kyrkan, säger Jan-Olof Aggedal, kyrkoherde för Lomma församling och kontraktsprost för Bara kontrakt.

Med en ny bok, en tävling och en hashtagg vill kontraktet locka fler besökare till sina sammanlagt 27 kyrkor i sommar.

Kyrkorna som presenteras i boken ”Bara kontrakts 27 kyrkor” är spridda i sju församlingar i kommunerna Burlöv, Lomma, Staffanstorp och Svedala.

De äldsta, som till exempel Brågarps kyrka och Hyby gamla kyrka, är från 1100-talet. Bergakyrkan i Bjärred byggdes 1974 och är därmed yngst.

– Idén till boken fick vi vid en kontraktsträff för cirka ett år sedan. Tanken är att man ska använda boken som underlag för en rundtur på valfritt färdmedel när man besöker kyrkorna, säger Jan-Olof Aggedal.

Alla kyrkor i kontraktet kommer därför ha öppet från den 19 juni till den 9 juli mellan minst 13 och 15.

– Vi ska hålla kyrkorna öppet för alla, men av praktiska skäl går det inte alltid att göra det. Därför gör vi nu en extra satsning, säger Jan-Olof Aggedal.

För att locka ännu mer till besök har kommunikatörerna Nina Björkman och Tina Linde förutom boken även gjort en tävling i form av ett stämpelkort där man fyller i hur många kyrkor man har besökt.

Och på hashtaggen #barakyrkor kan man lägga ut sina egna bilder.

Utanför varje kyrka finns dessutom informationsskyltar med QR-koder.

Både bok och stämpelkort finns i kyrkorna.


Publicerad: 11. maj 2017 06:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Lommabladet

Startsidan just nu