Foto:Mostphotos.com
Foto:Mostphotos.com
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Burlövs politiker vill öka byggtakten


BURLÖV. Byggtakten bör öka eller vara på samma nivå som i dag. Det tycker av de kommunpolitiker som deltagit i en undersökning från Fastigo.

Hälften av kommunpolitikerna i Burlöv tycker att byggtakten i kommunen ska öka. Andra hälften tycker att samma byggnadstakt som i dag ska upprätthållas.

Inte en enda av de 20 kommunpolitiker som svarade på enkäten tycker att byggnadstakten ska minska i Burlövs kommun under 2017 i jämförelse med förra året.

Även när det gäller ombyggnad av befintliga lokaler till bostäder vill hälften av de politiker som svarade öka byggtakten. 40 procent vill behålla den ombyggnadstakt som redan råder, medan fem procent tycker att den ska minska.

”Det råder fortfarande bostadsbrist i stora delar av landet. Vår undersökning visar att det finns en stark vilja bland kommunpolitiker att anta utmaningen”, säger Mona Finnström, vd på Fastigo i ett pressmeddelande.

I jämförelse med genomsnittet i Skåne där 57 procentligger vill öka byggandet av bostäder ligger Burlöv under snittet. Politikerna i Hörby och Trelleborg är mest angelägna om att bygga mer. Där anser 94 respektive 91 procent att byggtakten är för låg.

I hela landet vill 64 procent av de svenska kommunpolitikerna som deltog i undersökningen att byggtakten i deras kommun ska öka.


Publicerad: 18. april 2017 06:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Lommabladet

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa