Genrebild.

Genrebild. Foto: Mostphotos

Stora störningar på E6 – polisen uppmanar att välja annan väg

Halkan ställer till det i morgontrafiken

E6/E22.

Under måndagsmorgonen har det inträffat flera olyckor längs bland annat E6, men även E22. Nu uppmanar polisen att välja annan väg om möjligt.

Flera olyckor har inträffat på E6 under måndagsmorgonen. Strax före klockan 06 inträffade en olycka vid Trafikplats Kropp, norr om Helsingborg, norrgående riktning.

06.16 inträffade ytterligare en olycka mellan trafikplats Kropp och Trafikplats Fleninge där ett tungt fordon ska vara inblandat.

En kvart senare inträffade ytterligare en olycka mellan Landskrona N och Landskrona S i norrgående körfält.

– Det är extra problematiskt på sträckan mellan Helsingborg och Landskrona, med besvärligt väglag och kollisioner. Om möjligt uppmanar vi att välja en annan väg, för det är stor risk att bli stående, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.

Initialt finns inga uppgifter om eventuella personskador i samband med händelserna på E6.

Det har även varit besvärligt på E22 i morgontrafiken. En bil har voltat vid Lund Norra i norrgående riktning. Inledningsvis finns inga uppgifter om personskador. En bärgare ska vara budad till platsen. Två bilar har även kört ihop vid Lund S, norrgående. Där ska det inte enligt uppgift finnas några personskador. Ett fordon ska också ha kört i diket i Löbberöd, Eslöv i södergående riktning. Inga personskador vid händelsen.

En rad olyckor ska ha inträffat på andra håll i Skåne, bland annat på väg 11 i Kyrkheddinge och i höjd med Veberöd.

Publicerad 14 January 2019 00:00