Anna Stening Frost, projektledare på Tillväxtresan tillsammans med Anna Nilsson, näringslivssamordnare på Burlövs Kommun.

Anna Stening Frost, projektledare på Tillväxtresan tillsammans med Anna Nilsson, näringslivssamordnare på Burlövs Kommun. Foto. Utvecklingsbyrån

Jättecheck överlämnas till kommunen

Vill visa på att små företag genererar skattepengar

BURLÖV. Symbolisk jättecheck överlämnad till kommunen. Nyföretagarcentrum Öresund visar på nyetablerade företags samhällsnytta.

Av
Jon Loman

I dagarna överlämnade Nyföretagarcentrum Öresund en symbolisk check på 320 000 kronor till Näringslivssamordnaren i Burlövs kommun, Anna Nilsson.

Stiftelsen hjälper till med kostnadsfri rådgivning för företag i uppstartsfasen har under det gågna året hjälpt fyra företag att etablera sig i Burlövs kommun.

– De 320 000 symboliska kronorna beräknas på att varje nystartat företag genomsnittligen genererar 80 000 kronor i skatteintäkter det första året, säger Marie Nilsson, rådgivare på Nyföretagarcentrum Öresund.

Även om checken i sig inte är värd något så hoppas Marie Nilsson att budskapet i den symboliska handlingen kommer att påverka på näringslivet på flera plan.

– Genom att visualisera pengarna på det här sättet hoppas vi kunna påverka politiker att underlätta för småföretag men även att de som funderar på att starta eget kan se att man bidrar till samhällsutvecklingen, säger hon.

Hon menar vidae att syftet är att lyfta fram nyföretagandet som en viktig del av arbetsmarknaden.

– Vi ser att det finns ett stort intresse för att starta eget, säger Marie Nilsson.

Publicerad 12 December 2018 16:01