Foto: Ritzau Scanpix/Anders Wiklund

Här är Lööfs krav för att släppa fram en S-ledd regering

Vill få till en rad liberala förändringar

SVERIGE. På måndag måste Stefan Löfven lämna besked till talmannen om hur han tänker sig en framtida regering. För att en sådan ska bli möjlig måste han få stöd från Centerpartiet som nu presenterar en rad krav för att de ska acceptera Löfven som statsminister.

– De här kraven ska ses som tydliga krav för S att acceptera eller att förkasta för att vi ens ska kunna överväga om vi ska tolerera Stefan Löfven i statsministeromröstningen. Det är upp till S att begrunda de krav som vi kommer att lägga fram till dem, säger Annie Lööf till Dagens Nyheter.

De krav som Annie Lööf och Centern ställer på Socialdemokraterna är bland annat sänkta skatter på jobb och företag, att liberalisera bostads- och arbetsmarknaden och att säkra valfriheten i välfärden. Men också frihets- och äganderättsreformer för landsbygden, i form av kraftigt sänkta marginalskatter, reformerade turordningsregler, en liberalare arbetsrätt och friare hyressättning.

– En rad förslag som innebär att Centerpartiet får genomslag för den politik som vi har drivit under en lång rad av år, säger Annie Lööf till tidningen.

Hon är i intervjun dock tydlig med att hon inte har några planer för att själv sätta sig i en Socialdemokratisk regering.

Publicerad 27 November 2018 14:58