Ett omfattande signalfel i Hässleholm leder till förseningar i tågtrafiken.

Ett omfattande signalfel i Hässleholm leder till förseningar i tågtrafiken. Foto: Mostphotos.com

Signalfel orsakade förseningar och inställda tåg

Trafiken kör som normalt igen

HÄSSLEHOLM. Trafikverket arbetar med att laga ett omfattande signalfel i Hässleholm. Räkna med förseningar och en del inställda tåg under stora delar av dagen. Vid 13.30-tiden rullade trafiken som vanligt.

Av
Andreas Holm

Det var i morse vid 07.30-tiden som Trafikverket fick rapporter om ett signalfel i Hässleholm. Det visade sig handla om ett omfattande fel som gör att tågtrafiken inte komma att köra normalt förrän under tidig eftermiddag.

– Det är en avgrävd ledning som ställer till det, särskilt på sträckan mellan Hässleholm och Hästveda. Trafiken ska rulla som vanligt igen vid 14-tiden, enligt den senaste prognosen jag har fått av vår trafikledning, säger Anna Fjellner, kommunikatör på Skånetrafiken.

Räkna med förseningar för tåg som passerar Hässleholm. Krösatågen på sträckan Hässleholm-Växjö har ställts in mellan Hässleholm-Hästveda.

Resenärer rekommenderas att kontrollera avgångar på respektive tågbolag. På Skånetrafikens hemsida kan du se vilka tåg som påverkas. Bussar ersätta tågtrafiken på den drabbade sträckan.

–- Vi hade problem från Hässleholm mot Kristianstad och Karlskrona tidigare där bussar ersatte tågavgångarna, men det ska rulla på bra där nu, säger Anna Fjellner.

Publicerad 26 November 2018 10:54