51-åring åtalas efter misshandel och mordhot

Polisen hittade vapen och ammunition i mannens bostad

ARLÖV.

Upprepade gånger slog mannen sitt offer med ett bygellås i huvudet. Samtidigt hotade 51-åringen att döda mannen med ett skjutvapen. Nu åtalas han före grov misshandel, grovt vapenbrott och olaga hot.

Av
Andreas Holm

Det var den 24 juni förra året som 51-åringen gick till attack mot en 25-årig man vid Norra Promenaden i Arlöv. Flera gånger slog 51-åringen mannen med ett bygellås så att både smärta, svullnader och rodnader uppstod. I samband med den grova misshandeln ska 51-åringen även hotat den yngre mannen att döda honom med en pistol.

Dagen efter genomförde polisen en husrannsakan i 51-åringens bostad där skjutvapen hittades. Förutom flertalet skarpa patroner tog polisen en Smith & Wesson i kaliber .22 i beslag. På platsen hittades även 24 skarpa kulpatroner i kaliber 5,56x45 mm som används av svensk militär för automatkarbinbruk.

51-åringen anhölls den 26 juni förra året och frigavs dagen efter. Nu väcker Malmö tingsrätt åtal mot mannen som misstänks för grov misshandel, grovt vapenbrott och olaga hot.

Publicerad 30 March 2018 06:00

Lokaltidningen Lommabladets nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag