Nu ska Skånetrafikens betalsystem slås ihop med både Blekingetrafiken och Östgötatrafiken.

Nu ska Skånetrafikens betalsystem slås ihop med både Blekingetrafiken och Östgötatrafiken. "Jag hoppas att det kan leda till att ännu fler väljer att åka kollektivt", säger Stefan Svalö (S) ordförande i kollektivtrafiknämnden i Region Skåne. Foto: Bildbyrån

Nytt biljettsystem ska få fler att resa

"Steget in i nästa generations biljett- och betalsystem"

SKÅNE. Det ska bli enklare att resa kollektivt. Nu slår Skånetrafiken, Blekingetrafiken och Östgötatrafiken ihop sina biljettsystem.

– Det nya biljettsystemet kommer uppfylla målen om ett enklare och smidigare resande i Skåne. Det är glädjande att vi nu har möjlighet att utveckla systemet tillsammans med fler regioner. Jag hoppas att det kan leda till att ännu fler väljer att åka kollektivt framöver, säger Stefan Svalö (S) ordförande i kollektivtrafiknämnden i Region Skåne, i ett pressmeddelande.

Det är Skånetrafikens nya biljettsystem som kommer att användas. I januari blev Skånetrafikens nya biljettsystem nominerad i den internationella "Transport Ticketing Awards i London" i två kategorier, för bästa tekniska lösning och bästa användarvänlighet.

– Det är roligt att vi tillsammans med Blekingetrafiken och Östgötatrafiken kan bli ännu starkare för att vidareutveckla ett tryggt och användarvänligt biljettsystem. Det öppnar upp möjligheterna till samarbete med fler branschkollegor som nu kan ansluta sig, säger Linus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken.

Förutom ett moderniserat biljettsystem kommer även bland annat nya gemensamma biljettmaskiner köpas in och utveckling av appen kommer förbättras med exempelvis hur man kan köpa biljett, få reseinformation till tydligare och enklare biljetter.

– Vi ser fram emot att i samverkan med Skånetrafiken och Blekingetrafiken, ta steget in i nästa generations biljett- och betalsystem. Vi är övertygade om att det kommer att bidra positivt till våra kunders reseupplevelser och göra det enklare för fler att ta steget över till ett hållbart resande med kollektivtrafiken, säger Miko Månsson (S), styrelseordförande i AB Östgötatrafiken.

Den 23 mars tas beslutet om ett gemensamt biljettsystem i Region Skånes kollektivtrafiknämnd.

Publicerad 16 March 2018 00:00