Ny matjätte kan flytta in på Burlöv center

BURLÖV.

Efter över 40 år i Arlöv försvinner nu Coop från Burlöv Center. En allt för hög hyra tvingar bort matbutiken. Och på Burlöv center förs diskussioner med alternativa dagligvarukedjor för etablering i lokalen som snart står tom.

Av
Julia Pileby

Den 30 juni löper hyresavtalet för Coops lokaler på Burlöv Center ut. Det avtalet kommer inte att förlängas.

– Vi har under många år tappat i omsättning i den här butiken. I vår förhandling med hyresvärden har vi inte kunnat hitta en lösning som passar båda parter, säger Patrik Levin, regionchef på Coop.

– Det är otroligt ledsamt att stänga butiken eftersom vi har varit där i över 40 år, fortsätter han.

I dag är det 29 fastanställda och 27 deltidsanställda som berörs av nedstängningen.

– Vi försöker omplacera alla vi kan. Alla lediga tjänster inom Coop har de anställda i Burlöv förtur till. Vi är inte intresserade av att tappa trettioårig kompetens.

Enligt Pernilla Olsson, centrumchef på Burlöv Center, förs nu diskussioner med andra matvarubutiker som skulle kunna flytta in i den lediga lokalen.

– Coop Forum är och har varit en väldigt bra hyresgäst och en mycket viktig del av Burlöv Center. Det är av den anledningen tråkigt att Coop har valt att lämna oss. Besökarna till Burlöv Center blir dock inte utan mat då vi för diskussioner med alternativa dagligvarukedjor om etablering i Burlöv Center.

Publicerad 13 March 2018 16:37