Birgitta Möller.?Foto: Peter Knutson

Birgitta Möller.?Foto: Peter Knutson

Hon kan skriva cv-proffs på sitt cv

Hallå där Birgitta Möller...

Av
Lena Karlsson

BJÄRRED. ...som för andra gången blivit certifierad cv-proffs. Det är hon helt ensam om i Europa.

Vad är viktigast att tänka på när man skriver sitt cv?

– Försök att hitta det som du och ingen annan har gjort. Om du till exempel blivit headhuntad så skriv inte att du har varit anställd.

Hur viktigt är det att ha ett cv idag?

– Det är det bästa sättet att snabbt bilda sig en uppfattning om en person. Så jag tror att det kommer vara viktigt ett tag framöver. Men det beror sig på vilken bransch det handlar om. Om det till exempel handlar om en rekrytering av personal som ska sjunga och servera räcker det inte med ett cv. Då kan man skicka in video. Sedan är det många som använder sig av linked-in, men det beror sig också på vilken bransch det är. En del använder det knappast alls.

Vad ska man absolut inte skriva?

– Undvik att skriv ordet ”jag” och att skriva om dina husdjur. Man bör också undvika att skriva att man har ansvar. Det säger ingenting. För vem har inte det? Du behöver inte heller skriva ut ditt födelseår eller din adress. Det räcker med att skriva i vilken stad du bor.

Finns det något annat att tänka på?

– Ja, det är bra att skicka med ett bra foto på dig.  Sedan behöver man inte ta med irrelevanta jobberfarenheter. Om du har jobbat med någonting som du inte längre vill jobba med så behöver du inte ta med det. Sedan ska man även undvika att ljuga.

Publicerad 06 September 2017 06:00