Nya bostäder planeras i centrala Arlöv

Av
Lene Karlsson

Lena Karlsson

ARLÖV. 150 nya bostäder i centrala Arlöv. Det är vad som planeras på en parkeringsplats mellan Dalbyvägen och Elisetorpsvägen.

– Det kommer att bli ett rejält lyft för den delen av Dalbyvägen, säger Kent Wollmér ordförande i Burlövs Bostäders styrelse i ett pressmeddelande från Burlövs kommun.

Tanken är nämligen att de nya bostäderna ska vara en del av utvecklingen av centrala Arlöv.

– Läget är mycket centralt i Arlöv. Bebyggelsen tillsammans med andra pågående projekt längs Dalbyvägen ger förutsättningar för att området väcks till liv, säger Birgitta Sandell, vd på Burlövs Bostäder AB.

I den övergripande planen ingår även en framtida ombyggnad av Dalbyvägen. Den nya utformningen av vägen ska bidra till att hastigheten i trafiken sänks och att underlätta för gående och cyklister.

Det är det kommunala bostadsbolaget Burlöv Bostäder AB som ska stå för byggandet av lägenheterna.

Byggstarten planeras till andra halvan av 2018. Bostäderna beräknas vara klara år 2022.

– Bostadsbristen är stor och nu öppnade sig möjligheten att bygga på en befintlig parkeringsplats, säger Birgitta Sandell.

De 150 lägenheterna ska fördelas på fyra huskroppar. Dessutom kommer minst en butikslokal få plats där. Vid en befintlig affärsbyggnad byggs ett högre bostadshus. Behovet av parkering löses genom ett nytt parkeringshus.

Publicerad 23 August 2017 05:45

Lokaltidningen Lommabladets nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag