”Det var verkligen järnet som gällde”

Av
Lena Karlsson

LOMMA/MALMÖ. Grunge- och Stonerrockbandet Huanastone vann Sverigefinalen i Emergenza. Efter Nordenfinalen i Pumpehuset i Köpenhamn gick de vidare till Europafinalen i Tyskland.
– Spelningen i Pumpehuset  var den fetaste spelningen vi haft hittills. Inte minst för alla nära och kära i publiken, säger gitarristen Carl Lambertus Olofsson.
Han och trummisen Viktor Hansson är båda uppvuxna i Lomma och har spelat tillsammans i olika konstellationer sedan 16-årsåldern.
Nu bildar de tillsammans med basisten Filip Larsson från Bjärred och Tobias Amaru Gonzalez från Kalmartrakten Huanastone.
– Vi spelar enbart egna låtar. Några av våra gemensamma musikaliska förebilder är Black Sabbath, Queens of the stoneage, Kyuss, Soundgarden och Chris Cornell, säger Carl Lambertus Olofsson.
Efter vinsten i Sverigefinalen fick de blodad tand.
– Vi gick inte in för att tävla från början. Men efterhand som tävlingen pågått har vi blivit alltmer taggade. I Köpenhamn var det verkligen järnet som gällde.
Efter Nodenfinalen gick de som ett av tre band vidare till Taubertalfestivalen i Tyskland. Där har de chans att vinna ett skivkontrakt och en Europaturné.
– Turnén är det vi helst vill ha. Det roligaste är att spela inför folk och våra nära och kära.
Huanastone har redan släppt minst en EP och ett skivsläpp är på gång inom den närmsta tiden.
– Förhoppningsvis hinner vi släppa vår första hela skiva innan vi åker till Tyskland.
Hur laddar ni nu inför spelningen i Tyskland?
– Nu är det mycket öldrickande och paus som gäller. Nej, nu i sommar kommer vi att repa ännu hårdare än tidigare. Har vi skärpt oss tidigare måste vi skärpa oss ännu mer nu. I Europafinalen finns det inget utrymme för att spela fel.
Vad har ni för drömmar inför framtiden?
– Det beror sig på hur det går. Men det absolut roligaste hade varit att få göra det man vill, säger Carl Lambertus Olofsson.

Publicerad 16 June 2017 15:00

Lokaltidningen Lommabladets nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag