Burlövsbadet fick anmärkning om felaktig kameraövervakning

Badchefen: "Det var snabbt åtgärdat"

Av
Lena Karlsson

BURLÖV. Tre fjärdedelar av badanläggningar med övervakningskameror fick anmärkningar för att ha brutit mot tillståndet. En av dem är Burlövsbadet. Det framgår av en tillsynsrapport från Länsstyrelsen.
Förra året gjorde länstyrelsen en särskild tillsyn av kameraövervakning på badanläggningar i Sverige. Två av de granskade baden ligger i Skåne. De är Burlövsbadet och Tivolibadet i Kristianstad.
Burlövsbadet tillhör? de 29 bad som fick en anmärkning.  Detta av de 40 bad som överhuvudtaget har kameraövervakning av de sammanlagt 145 granskade.
Anmärkningen mot ?Burlövsbadet var att övervakningen skedde utanför tillåtet område. Åtgärden från länsstyrelsen sida var en muntlig tillsägelse. Enligt Johnny ?Olsson på Burlövsbadet var problemet snabbt åtgärdat.
– Det handlade om en kamera i foajén som var felriktad mellan 1 och 1, 5 meter. Så det rättade vi till på tio sekunder. Efter det har länsstyrelsen varit här och godkänt det igen.
Så man behöver inte oroa sig för att bli filmad när man badar hos er?
–Nej, absolut inte.  Det är inte tillåtet att filma inne i själva simhallen.
 Har ni kameror någon annanstans än i foajén?
– Nej.
Varför har ni satt upp kameror från början?
– Det är för personalens skull så att de inte ska bli utsatta för hån eller hot. Om någonting skulle hända har vi bevis på det, säger Johnny Olsson.

Publicerad 20 April 2017 06:00

Lokaltidningen Lommabladets nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag