Komvux kärleksbombas efter rasistiska påhopp

BURLÖV. Vid flera tillfällen har Komvux och Vuxenskolan  i Burlöv fått kränkande lappar med olika rasistiska budskap uppsatta på sin entrédörrar. Men när lärare och elever kom till skolan på måndagen möttes de av en betydligt trevligare syn. Hjärtan i alla färger och storlekar med olika positiva budskap på.
Bakom kärleksbombningen står nätverket Tillsammans för Burlöv, som under söndagens Tillsammanscafé passade på att sprida lite extra kärlek.
– Vi fick höra om hur skolan vid flera tillfällen fått göra polisanmälningar, efter att de fått rasistiska budskap uppsatta på skolan. När vi ändå skulle träffas ville vi ta tag i det så att elever och lärare kan få se något roligt när de kommer tillbaka efter helgen, säger Kajsa Högfält, som tillsammans med Jeanette Karmstam är samordnare för Tillsammans för Burlöv, som jobbar för mänsklig mångfald och mot rasism och intolerans i Burlövs kommun.
Varannan söndag träffas de för sitt Tillsammans Café.
– Vi vill ge människor chans att under enkla former träffa folk som man annars inte skulle stöta på. Vi går förbi varandra i vardagen, men hit är alla välkomna.
Tillsammanscaféet har varit i gång sedan i februari och hittills har det varit god uppslutning.
– Det har varit ett 20-tal deltagare varje gång. Så vi är nöjda.
Nästa tillfälle är den 19 mars då temat kommer vara vårdagjämning och persiskt nyår.
På skolan har man under dagen fått njuta ordentligt av dekorationerna.
Båda våra ingångar är prydda med färglada hjärtan. Vi har inte gjort någon stor grej av de negativa lapparna för eleverna, men nu känner alla till dem och tycker det är bra att det vänts till något positivt, säger Johanna Segercrantz, vikarierande rektor på Komvux, Vuxenskolan.
Tillsammans för Burlöv har även mailat oss och frågat om vi vill ha hjälp att städa undan det när vi njutit klart. Det var gulligt tycker jag, även om vi avböjde.
 

Publicerad 06 March 2017 10:10

Lokaltidningen Lommabladets nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag