Läraren och författaren Petra Holst berättar om sin bok “Bländad” på bilioteket i vår.?Foto: Emil Malmborg

Läraren och författaren Petra Holst berättar om sin bok “Bländad” på bilioteket i vår.?Foto: Emil Malmborg

Vårprogram kryddat med lokala profiler

Av
Lena Karlsson

LOMMA. ?Ett nytt år innebär även ett nytt vårprogram på biblioteken. Utöver många kända utsocknes besök kryddas programmet av flera lokala profiler.
Onsdagarna är liksom tidigare år avsatta till arrangemang med lokala profiler.
Den första ?februari berättar Bjärredsbon, läraren och författaren Petra Holst om sin tredje roman ”Bländad” på biblioteket i Bjärred. Förutom att berätta om bokens tema vardagspsykopati och om sitt skrivande kommer hon att signera böcker.
I mitten av ?februari kan kommuninvånarna lyssna på en annan Bjärredsbo, apotekaren Christiane Persson, som föddes i Hamburg mitt under andra världskriget.
Ännu en onsdag i februari viks åt det lokala. Den 22: e berättar kommunarkivarie Anna Ågren och bibliotekschef Göran Schmitz om hemsidan www.lommaminnen.se och gör nedslag i historiska händelser på orten.
I mitten av mars berättar Borgebybon Hans ”Selle” Sellberg, som bland annat gjort ”Eldklot” i rondellen in till Bjärred, om sin bana från plåtslagare till konstnär.
Ett annat lokalt arrangemang heter ”Under ytan i Fjelie” och handlar om de arkeologiska utgrävningarna som gjorts i Fjelie i samband med utbyggnaden av vägen mellan Flädie trafikplats och Lund.
Ett återkommande lokalt inslag är Eva Hedgate som berättar om ”Trädgårdsinspiration” i april.
Men den trädgårdsintresserade behöver inte vänta ända tills dess. Redan den 26 januari kommer den prisade kulturskribenten Lotte Möller till Lomma bibliotek för att berätta om sin senaste bok ”Smultron”. Två dagar senare håller Johannes Wätterbäck, Farbror Grön, en trädgårdsföreläsning i Lomma.
Andra besök på biblioteken i vår är till exempel Gellert Tamas, Karin Bojs och Martina Haag.

Publicerad 19 January 2017 10:00