Lommabon och författaren Ingrid Remvall är aktuell med sin första roman för unga vuxna. ?Foto: Pressbild

Lommabon och författaren Ingrid Remvall är aktuell med sin första roman för unga vuxna. ?Foto: Pressbild

Lommaförfattare släpper ungdomsbok

Av
Lena Karlsson

LOMMA. Det började som en novell som hade en cliffhanger på slutet. Nu har den vuxit till Lommaförfattarens första roman för unga vuxna.
Vega heter huvudpersonen i "Fjärilarnas stad". Hon tillhör Myrorna som bor utanför muren till staden där Fjärilarna lever ett privilegierat liv.
– Men en dag smiter hon och en kompis in i Fjärilarnas värld, något som är strikt förbjudet, säger Ingrid Remvall.
Inne i den förbjudna staden träffar Vega en kille som heter Fenix. Trots att han tillhör Fjärilarna och kan få vilken tjej som helst fattar han tycke för Vega.
– Det är lite Romeo och Julia över det hela. Samtidigt som det är science fiction är det en thriller med politiska undertoner, säger Ingrid Remvall.
Den nya romanen är helt fiktiv. Ändå bygger den på sådant som förekommer i dagens samhälle.
– Ibland tänker man inte på hur orättvist det kan vara för att man själva har det bra. Så är det för Fenix som inte ser orättvisorna omkring sig eftersom han själv är mitt inne i det. Inte förrän han träffar Vega.
Romanen som innehåller konstgjorda människor, lyx och cyberkärlek tog ett år för Lommaförfattaren att skriva. Det är också den första romanen hon skriver för unga vuxna.
– Men även om den i huvudsak riktar sig till läsare från 14 till 19 år finns det även vuxna läsare. Jag läser själv mest fantasy som riktar sig till unga vuxna, som till exempel Hunger Games.
Tidigare har Ingrid Remvall gett ut tre romaner om Prismagalaxen som riktar sig till en yngre publik på nio till tolv år.
I höst är hon aktuell med ännu en bok i en helt ny genre. Det är en faktabok för unga vuxna som handlar om idéskapande och entreprenörskap.
– Det är en sådan bok som jag själv önskade att jag hade när jag var ung vuxen och ville förverkliga mina kreativa idéer. Om jag hade läst en sådan bok hade det inte tagit lika lång tid för mig att bli författare, säger Ingrid Remvall.
I dag arbetar hon som författare två dagar i veckan och som art director tre dagar i veckan.

Publicerad 27 April 2016 05:00