Luftarkrobaterna Jimmy & Anna gjorde en bejublad uppvisning över Höje å. Foto: Jesper Jakobsen

Luftarkrobaterna Jimmy & Anna gjorde en bejublad uppvisning över Höje å. Foto: Jesper Jakobsen

Lommafesten i hamn

Av
Jesper Jakobsen

LOMMA. Det var ett djärvt grepp som Lomma Event tog på årets Lommafest. Men flytten av arrangemangets centrum från Strandvägen till Kajgatan i hamnen, var uppenbarligen en lyckad förändring utifrån publikantalet att döma.
Många nyfikna Lommabor valde att kryssa längs kajkanten mellan mat- och försäljningsstånden. Utbudet av mat och prylar var i mångt och mycket det samma som tidigare år, men känslan av att nu vara på en "Hamnfest" infann sig snabbt i den marina miljön som understöddes av årets tema, "Vatten".
Uppvisningar och vattenlekar för barn och ungdomar fyllde hamnbassängen vid biblioteket. Årets höjdpunkt var luftarkrobaterna Jimmy & Annas bejublade uppvisning över Höje å som drog en stor publik. Backluckeloppisen och Lommaloppet lockade också många intresserade. 
Dagens prestation stod Lomma Centerns starke man, Lars-Göran Svensson 68 år för. Efter först ha sprungit 5 kilometer Lommalopp, paddlade han en timme senare överlägset hem segern i "Politikerracet" tillsammans med sin dotter Helena.
- Man måste hålla igång, sa han med ett leende innan starten.
 
Klicka på rutan till höger för att se alla bilderna från Lommafesten.

Publicerad 24 May 2015 15:08